Najbolji besplatni programi za obradu fotografija

Kada su u pitanju najbolji besplatni programi za obradu i uređivanje fotografija, onda ovi alati ne smiju nedostajati ni na jednom računalu.Ovo su neki od najpopularnijih besplatnih programa za obradu i uređivanje fotografija.

najbolji-besplatni-programi-za-obradu-fotografija

Kada su u pitanju najbolji besplatni programi za obradu i uređivanje fotografija, onda ovi alati ne smiju nedostajati ni na jednom računalu. Profesionalni programi su veoma skupi, ali i njihove besplatne alternative obavljaju dobar posao i donose sve potrebne alate za obradu i uređivanje vaših fotografija.

Ovo su neki od najpopularnijih besplatnih programa za obradu i uređivanje fotografija:

GIMP

GIMP je besplatan program za obradu fotografija i odlična je alternativa za Adobe Photoshop. Program dolazi sa brojnim profesionalnim funkcijama za uređivanje slika i fotografija.

Izbor alata za obradu je ogroman, program nudi sve potrebne alate. Funkcije retuširanja i korekture kontrasta će zadovoljiti vaše potrebe. U nekoliko jednostavnih koraka možete smanjiti i izrezati slike.

GIMP nudi više nego mnogi skupi programi. Unatoč manjim nedostacima, instalacija se definitivno isplati. Program možete besplatno preuzeti ovdje:

DOWNLOAD GIMP

Paint.NET

Paint.NET je jedna od najboljih besplatnih alternativa drugim skupim programima za uređivanje slika.

Paint.NET je besplatan softver za obradu slika koji je razvio Washington State University, uz pomoć Microsofta i bio je namjenjen kao zamjena za standardni MS Paint.

Međutim, Paint.NET nudi daleko više mogućnosti, uključujući značajke koje ćete pronaći samo kod skupih komercijalnih proizvoda. Zahvaljujući brojnim dodacima, možete prilagoditi i poboljšati program. Čak možete otvoriti Photoshop datoteke uz pomoć PSD plug-ina.

DOWNLOAD Paint.NET

Photoscape

photoscape

Photoscape je besplatan program koji omogućuje pregled, uređivanje i obradu fotografija.

Želite brz pregled svih digitalnih fotografija i optimirati ih sa jednostavnim alatima? Onda je besplatni Photoscape idealan program za vas.

Photoscape ima sve potrebne alate za rad sa digitalnim fotografijama. Osim preglednika slika, program sadrži i alate za jednostavno rezanje, uređivanja svijetlosti i izoštravanje. Također sadrži GIF animator kao i mnoge druge funkcije. Photoscape možete preuzeti ovdje:

DOWNLOAD PHOTOSCAPE

Picasa

picasa

Picasa je besplatan softver za organizaciju i obradu slika i videozapisa.

Picasa sortira sve slike i videozapise na hard disku prema datumu snimanja. Kada spojite digitalni fotoaparat sa računalom, Picasa preuzima sve slike s jednim klikom.

Željene fotografije možete poslati putem e-maila, ispisati ili eksportirati. Također, možete snimati foto CD-ove ili slike pohraniti na webu.

Jednostavnu obradu slika (npr. uklanjanje crvenih očiju ili nadopunjavanje boje i sl.) možete obaviti odmah u programu. Slike možete preimenovati pojedinačno ili grupno. Ko želi može od svojih slika napraviti mali film sa muzikom i uploadati ga na YouTube.

Najnoviju verziju Picase možete preuzeti ovdje: DOWNLOAD PICASA

IrfanView

irfanview

IrfanView je besplatni preglednik slika sa svim važnim značajkama i podržava više od 60 formata datoteka.

IrfanView je izrastao u alat koji ne samo da može čitati preko 60 formata slika, nego i audio i video datoteka (WAV, AVI, MP3, OGG, MPG) i animiranih GIF-ova. Osim toga, možete brzo pregledati zbirke grafika i pokrenuti ugrađeni slide show. Tu su i jednostavni alati za uređivanje slika i grafički konvertor.

Najnoviju verziju IrfanView-a možete besplatno preuzeti ovdje:

DOWNLOAD IRFANVIEW

author | Download.ba
Objavljeno; 16.03.2014 u kategoriju download
Komentari korisnika

POVEZANE VIJESTI

ADVERTISEMENTS

SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
avg-antivirus
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us