Nexus 8 – stiže u travnju i (ipak) će ga proizvoditi Asus?

Vrlo je impresivno koliko se neprovjerenih glasina čuje oko izlaska novog Googleovog tableta Nexus 8 tableta. Ipak, čini se kako je ova najtočnija. Ili jedina točna.

nexus-8-stize-u-travnju

Vrlo je impresivno koliko se neprovjerenih glasina čuje oko izlaska novog Googleovog tableta Nexus 8 tableta. Ipak, čini se kako je ova najtočnija. Ili jedina točna.

Razmišljajmo malo logički. Prvi Nexus 7 tablet je proizveo Asus, I drugi Nexus 7 tablet koji se pojavio prošle godine je napravio Asus. Imao je praktički isto ime samo što su mu mnogi u nazivu dodavali godinu proizvodnje (2013) kako bi ga razlikovali od originala. Treći tablet iz te “serije” bit će Nexus 8. Ipak, radi se o većem 8 inčnom ekranu. No, nije to sve. Saznali smo i neke ključne tehnikalije koje nam se čine vrlo primjerene.

Novi bi Nexus 8 trebao raditi na Qualcommovom Snapdragon 600 procesoru na 1,7 GHz uz grafički Adreno 320 čip i  imat će 2 GB RAM-a, tako da bi na njemu trebale raditi sve aplikacije i video igre (to ćemo još vidjeti!). Imat će svije kamere od 22 MP (prednja) i 3 MP (stražnja).

Ekran bi trebao biti Full HD (1920×1080 točaka) i IPS kvalitete. Navodno će imati (samo) 8 GB prostora za pohranu podataka, tako da očekujemo kako će imati i microSD memorijsko proširenje – ruku na srce 8 giga je premalo prostora.

Očekuje se kako će se novi Nexus 8 pojaviti u prodaji u travnju po popularnoj cijeni od 199$. Živi bili pa vidjeli…

 

author | Download.ba
Objavljeno; 28.02.2014 u kategoriju hardware | ( Izvor )
Komentari korisnika

POVEZANE VIJESTI

ADVERTISEMENTS

SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
avast-2014
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us