SMS Alternative: Pet odličnih i besplatnih zamjena

SMS porukama vrijeme definitivno otkucava. Besplatne SMS alternative - Viber, Google Hangout, WhatsApp, TextSecure i KoolSpan TrustCall

sms-alternative-besplatne-zamjene

Pojavom brojnih servisa koji koriste komunikaciju slikama, tekstom, glasom - pa čak i videom, usluge slanja standardnih poruka sve su manje atraktivne.

Ovih Androidovih aplikacija mogu vam omogućiti komunikaciju bez dodatnih troškova.

Prva od njih je Viber. Kompanija koja stoji iza razvoja ove aplikacije nedavno je prodata japanskom gigantu za gotovo milijardu dolara.

Dodatni bonus je to što aplikacija nije dostupna samo za Android, već i za mnoge druge platforme (Windows 8, iOS, Windows Phone, BlackBerry i dr.).

Sljedeća je Google Hangouts, "nasljednik" zamrlog Google Talka. Riječ je o kombinaciji aplikacije i usluge koja je postala standard na mnogobrojnim novim Android uređajima, a osim komunikacije porukama, moguće je obavljati i videopozive sa maksimalno 12 učesnika. Takođe je dostupna u verziji za iOS i Chrome.

TextSecure je besplatna aplikacija koja koristi end-to-end enkripciju kako bi korisnici imali potpunu privatnost u komunikaciji. Moguće ju je preuzeti na Google Play.

WhatsApp svakako mora biti na ovoj listi. Ovaj servis dostupan je u verzijama za više platformi (Android, Windows Phone, iOS, BlackBerry i dr.), a mnogi ga opisuju kao najbolju zamjenu za SMS uopšte.

Posljednja u nizu aplikacija je KoolSpan TrustCall. S cijenom od 119 američkih dolara teško da će biti prihvatljiva "običnim smrtnicima", ali njene mogućnosti bi mogle biti od koristi kompanijama. Ona je najbolje rješenje za mala preduzeća kojima je potrebna sigurna komunikacija.

author | Download.ba
Objavljeno; 19.02.2014 u kategoriju internet | ( Izvor )
Komentari korisnika
SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
avast-2014
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us