Koji su razlozi zbog kojih laptopi najčešće završe na popravku ?

Razlozi zbog kojih laptopi najčešće završe na popravku - 28.1 posto laptopa u Hrvatskoj za vrjieme vijeka trajanja barem je jednom bilo na popravku.

razlozi-zbog-kojih-laptopi-zavrse-na-popravku

Čak 28,1 posto prijenosnih računala u Hrvatskoj za vrijeme svog vijeka trajanja barem je jednom bilo na popravku, pokazalo je istraživanje o korištenju prijenosnih računala u Hrvatskoj koje je za Toshibu provela analitička kuća Tvornica.

Od tog postotka 20,2 posto su poteškoće uzrokovane tvorničkom pogreškom, dok se u čak 28,1 posto slučajeva dogodila nezgoda kao što je prolijevanje tekućine, pad uređaja, i sl.

Kad je riječ o zaštiti uređaja visoke kvalitete, korisnici su uvijek vrlo oprezni. Stoga, ne iznenađuje činjenica da čak 91,8 posto svih korisnika prijenosnih računala u Hrvatskoj prepoznaje važnost jamstva.

No, zabrinjavajuć je podatak da je njih svega 15,5 posto spremno platiti dodatno jamstvo pomoću kojeg bi još bolje osigurali svoj prijenosnik, glavni su zaključci istraživanja o korištenju prijenosnih računala Toshiba Laptop Users Survey 2013.

Jamstvo je važno, ali...

U provedenom istraživanju, niz pitanja posvećen je i optimalnoj duljini trajanja jamstva kao i usporednoj vrijednosti performansi prijenosnog računala i jamstva. Unatoč činjenici da je čak 91,8 posto korisnika jamstvo ocijenilo važnim, samo 22,9 posto korisnika spremno je kupiti prijenosno računalo s nešto slabijim performansama kako bi dobili povoljnije uvjete jamstva.

Kvaliteta performansi kao i cijena samog prijenosnog računala ključne su stavke prilikom odabira i kupovine uređaja.

Istraživanje je provedeno tijekom posljednjeg tromjesečja 2013. na uzorku od 1.100 građana koji su korisnici prijenosnih računala bilo kojeg brenda.

author | Download.ba
Objavljeno; 28.01.2014 u kategoriju laptopi | ( Izvor )
Komentari korisnika

POVEZANE VIJESTI

ADVERTISEMENTS

SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
nero-2014
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us