Evo kako ćete saznati ko vam krade Wi-Fi

Nakon što ga instalirate, alat Who Is On My Wi-Fi može skenirati okolicu prema unaprijed postavljenom rasponu IP-a ili cjelokupnu mrežu u blizini.

evo-kako-cete-saznati-ko-vam-krade-wifi

Bez obzira pokušavate li poboljšati vlastitu bežičnu mrežu ili otkriti koliko je preopterećen hotelski Wi-Fi, postoji besplatan alat za Windowse koji vam može pomoći

Nakon što ga instalirate, alat Who Is On My Wi-Fi može skenirati okolicu prema unaprijed postavljenom rasponu IP-a ili cjelokupnu mrežu u blizini.

Dobit ćete IP i MAC adrese, nazive računala, status veze i drugo. Provjerite koji su uređaji vaši, a koji su potencijalni šverceri.

Da stvar bude zabavnija, ne morate imati prava pristupa administratora da biste ga koristili - čak i ako ste običan korisnik, možete ga pokrenuti i vidjeti tko sve visi na mreži, piše Lifehacker.

Naravno, sve to nije vam nužno za vašu kućnu mrežu. Posumnjate li da netko cucla vaš Wi-Fi ili je otkrio koju šifru koristite, možete to otkriti tako što ćete se logirati na router i provjeriti.

Aplikacija bi mogla biti korisna u slučajevima kad koristite tuđi Wi-Fi, provjeravate drugu mrežu osim svoje ili ste jednostavno radoznali.

I pripazite - prije no što krenete njuškati po mreži na poslu, imajte na umu da biste time mogli dići uzbunu u odjelu zaduženom za IT i naljutiti ljude koji u njemu rade.

Preuzmite besplatno program klikom na ovaj link: Download Who Is On My WiFi

author | Download.ba
Objavljeno; 23.01.2014 u kategoriju savjeti | ( Izvor )
Komentari korisnika

POVEZANE VIJESTI

ADVERTISEMENTS

SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
avast-2014
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us