Najbolji besplatni programi za gledanje filmova

Najbolji besplatni programi za gledanje filmova. Predstavljamo nekoliko besplatnih i odličnih programa za gledanje filmova.

najbolji-besplatni-programi-za-gledanje-filmova

OVO SU NAJBOLJI I BESPLATNI PROGRAMI ZA GLEDANJE FILMOVA

Jedna od najbitnijih osobina koju programi za gledanje filmova moraju imati je podrška za prikaz podnaslova ( titlova ), odnosno prijevoda ukoliko gledamo neki strani film.

Većina programa koju možete pronaći na internetu u mogućnosti su da prikažu sve vrste video zapisa ( pomoću integrisanih codeca ), a najčešće se razlikuju po dizajnu.

Neki korisnici više vole jednostavne programe čija se osnovna funkcija fokusira na reprodukciju filmova, drugi više favorizuju one sa velikim brojem mogućnosti, od samog podešavanja boje titlova pa sve do raznih sitnica koje prosječnom korisniku nikada neće zatrebati.

Evo nekoliko besplatnih i odličnih programa za gledanje filmova

GOM Player - Odličan player sa jednostavnim i preglednim sučeljem

Gom Player je besplatni multimedijalni player koji podržava gotovo sve audio i video formate.

gom-player

Oslanja se na inovatnivni kodek motor koji ne zahtjeva od korisnika dodatno preuzimanje i instaliranje datoteka. Gom Player je vrlo pregledan i jednostavan za korištenje.

Gom Player ne troši puno resursa računala i većinu video i audio formata pokreće bez problema. Aplikacija podržava veliki broj formata, uključujući AVI, MPEG, DAT, WMV, ASF i ASX, kao i formate za titlove: SMI, SRT, RT i SUB.

Download GOM Player ( 12.9 MB )

VLC Media Player - Podržava veliki broj audio i video formata

vlc-player

VLC Media Player je multimedijalni player koji podržava razne audio i video formata (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3, OGG, itd.) bez potrebe za dodatnim codecom, kao i DVD-a , VCD, i razne streaming protokole. 

VLC Media Player nudi jednostavno sučelje sa standardnim kontrolama reprodukcije i pruza većinu svojih značajki dostupnim klikom na desnu tipku miša. 

Download VLC Media Player ( 23.5 MB )

BS Player - Svestran multimedijalni player

BS.Player je svestran multimedijalni player za video, muziku, tv streamove, teletext, radio, podcastove i još mnogo toga.

bsplayer

BS.Player je jedan od najpopularnijih multimedijalnih playera. Pravi je multitalenat. Program podržava veliki broj kodeka, a ukoliko neki nije instaliran na vašem računalu, BS.Player će preuzeti i taj zadatak.

Program odrađuje posao koji treba na vrlo učinkovit način, a pri tome ne troši mnogo resursa sustava. BS.Player vam pruža nesmetanu reprodukciju svih popularnih audio i video formata.

Praktična je funkcija automatskog tražena titlova za filmove. Ako imate film kome nedostaju titlovi, BS.Player automatski pronalazi odgovarajuće titlove za film koji gledate.

Download BS Player ( 10.1 MB )

KMPlayer - Video player sa preglednim interfejsom

kmplayer

KMPlayer je odličan multimedijalni player koji podržaje veliki broj audio i video formata. Program posjeduje minimalističko i pregledno sučelje, koje se može izmijeniti velikim brojem skinova.

Download KMPlayer ( 31.5 MB )

PotPlayer - Podržava TV kanale, Titlove i skinove

PotPlayer je sveobuhvatan audio i video player koji podržava televizijske kanale, titlove i skinove.

potplayer

Program obiluje raznim mogućnostima i bogatom prilagodbom, što korisnicima daje kontrolu nad funkcijama.

Možete podesiti brzinu videa, zvuka, mijenjat kontrast i svjetlinu. Također, možete izmijeniti korisničko sučelje pomoću skinova i prilagoditi izgled po osobnoj želji.

PotPlayer podržava svaki mogući video format kao što je AVI, WMV, ASF, MPEG, M2V, MTS, DPG, WebM, AMV ili DivX. Pored toga, podržava i brojne audio formate, kao što su: WAV, WMA, MP3, OGG, M4A, AAC, RA, FLAC, MOD i druge.

Download PotPlayer (  16.7 MB )

author | Download.ba
Objavljeno; 05.04.2014 u kategoriju software
Komentari korisnika

POVEZANE VIJESTI

ADVERTISEMENTS

SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
avast-2014
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us