Recuva - Besplatan program za vraćanje izbrisanih datoteka

Recuva - Besplatan program za vraćanje izbrisanih datoteka. Vraćanje datoteka vrši se pritiskom na opciju recover, gdje se odabire lokacija na koju se želi vratiti odabrana datoteka.

recuva-besplatan-program-vracanje-izbrisanih-datoteka

Recuva je besplatan program za vraćanje izbrisanih datoteka. Vraćanje datoteka vrši se pritiskom na opciju recover, gdje se odabire lokacija na koju se želi vratiti odabrana datoteka.

Bilo da ste obrisali podatke iz "kante za smeće", s memorijskih kartica vaše digitalne kamere ili fotoaparata ili MP3 playera, Recuva će vam pomoći da vratite podatke.

Korisnički interfejs i upotreba

Recuva posjeduje pregledan i jednostavan korisnički interfejs. Nakon pokretanja, kroz proces vraćanja podataka vodit će vas čarobnjak. Potrebno je odabrati uređaj ili disk ( particiju ) te vrstu datoteke koju želite vratiti ( fotografije, dokumenti, video ili audio zapisi i slično ).

Proces skeniranja pokreće se pritiskom na dugme SCAN, a može potrajati nekoliko minuta ili više sati, što zavisi od veličine datoteka. Nakon uspješno završenog skeniranja, Recuva prikazuje rezultate pretrage i stanje oštećenosti u obliku liste. 

Datoteke koje su označene zelenom bojom mogu se vratiti. Žuta boja označava da su djelimično oštećene, dok se datoteke sa crvenom bojom ne mogu vratiti.

Vraćanja datoteka pokreće se klikom na RECOVER, pri čemu je potrebno odabrati lokaciju na koju želite snimiti izbrisane datoteke.

Preporučuje se da se prilikom vraćanja ne koristi ista particija, na kojoj se nalazi i izbrisana datoteka.

Download: Recuva | 3.8 MB

author | Download.ba
Objavljeno; 16.04.2014 u kategoriju software
Komentari korisnika

POVEZANE VIJESTI

ADVERTISEMENTS

SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
vlc
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us