Windows 9 besplatno: Čuvajte se lažnih verzija

OPREZ: Ne preuzimajte preliminarne verzije Windows 9

windows-9-besplatno-oprez-lazne-verzije

Windows 9 će se pojaviti najranije u 2015.godini. Ali već sada su pojedine ilegalne web stranice za preuzimanje sadržaja preplavljene preliminarnim verzijama Windows 9.

Oprez: Ilegalni modovi Windows 7 i Windows 8 spadaju još u kategoriju bezopasnih "Windows 9" verzija. Često se u "besplatnim" Windows 9 verzijama nalaze gadne i opasne malware aplikacije.

Da li će se uopće Windows 9 pojaviti kao besplatan download još nije jasno. Sudeći po trenutnim planovima, novi Microsoftov OS mogao bi se pojaviti najranije početkom 2015.godine.

Međutim, na YouTube-u i raznim platformama za razmjenu sadržaja mogu se pronaći razne verzije novog OS-a, naravno sve su besplatne.

Posebno često se može pronaći "Windows 9 Extreme Edition", "Windows 9 Ultimate" ili "Windows 9 Professional".

Ovdje se naravno ne radi o novom Microsoftovom operativnom sistemu, nego su to bukvalno napucane Windows 7, odnosno Windows 8 verzije. U drugim lažnim devetkama moguće je pronaći i XP sa bespotrebnim dodacima, koji su "obučeni" raznim temama.

Na YouTube-u mnogi Windows9 video snimci označeni su kao koncept. Međutim, često se ispod video snimka nalaze i razni linkovi koji omogućavaju i preuzimanje Windows 9.

Iza tih lažnih linkova, često se kriju razne nagradne igre. Na platforamam za razmjenu datoteka, moguće je na pravi pogled uočiti da se radi o lažnom Windows 9 OS-u, jer često sami kreatori navode u opisu da OS dolazi sa pre-instaliranim programima, kao što su: Flash, DeskScape, WinRAR ili LogonStudio.

author | Download.ba
Objavljeno; 13.05.2014 u kategoriju software
Komentari korisnika

POVEZANE VIJESTI

ADVERTISEMENTS

SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
avast-2014
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us