Konačno dostupan svima: Twitter je danas novi izgled ponudio svim korisnicima

Twitter sada mnogo više podseća na svoju konkurenciju, Facebook i Google+

novi-twitter-izgled-dostupan-svim-korisnicima

Od danas će svaki Twitter korisnik kada se prijavi na svoj profil dobiti obavještenje na koje treba da klikne kako bi uključio novi dizajn profila.

Twitter sada mnogo više podseća na svoju konkurenciju, Facebook i Google+, piše Telegraf.

Prva stvar koju će korisnici primjetiti jesu veće profilne i "cover" fotografije. Ova društvena mreža ohrabruje svoje korisnike da svoj profil što više prilagode sebi, ali ukoliko neko ne želi da objavljuje svoje cover fotografije kompanija je takođe ponudila i neke svoje kao zamjenu.

Više ne postoji vertikalni timeline koji je hronološki ređao sve aktivnosti, već je on sada zamijenjen sa "mozaikom", slično kao kod Facebooka, gdje se informacije pojavljuju jedna pored druge, kao i jedna ispod druge.

Sa novim dizajnom došao je i novi dio pod nazivom "favorites", gdje jednostavnim klikom na tu ikonicu korisnici mogu pogledati sve tvitove koje su označili kao "favorite".

Sada je moguće postaviti i bilo koji tvit na vrh profila kako bi ga svi vidjeli. Twitter kaže da je ova mogućnost ubačena kako bi svako ko posjećuje vaš profil saznao malo više o vama.

Svi tvitovi koje objavite, a koji budu postigli veliku popularnost, biće veći u odnosu na ostale. Nova promjena sigurno je poboljšala popularnu društvenu mrežu, a vidjećemo kako će sami korisnici reagovati na nju.

P.S. Follow us on Twitter :)

author | Download.ba
Objavljeno; 23.04.2014 u kategoriju twitter
Komentari korisnika

POVEZANE VIJESTI

ADVERTISEMENTS

SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
avast-2014
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us