Video: Blackphone telefon u borbi protiv NSA

Ovaj telefon bi nam trebao u potpunosti zaštititi privatnost.

blackphone-telefon-u-borbi-protiv-nsa

Ovaj telefon bi nam trebao u potpunosti zaštititi privatnost.

Phil Zimmermann i njegova tvrtka Silent Circle koja se bavi kriptografskim telekomunikacijskim rješenjima, udružili su se sa španjolskim startupom Geeksphoneom koji je poznat po developerskim modelima Firefox OS uređaja, kako bi na tržište doveli svoj "kriptotelefon" pod nazivom Blackphone, koji je u potpunosti posvećen očuvanju privatnosti korisnika i koji bi se trebao uspješno othrvati špijama raznih vrsta, uključujući gamad iz NSA.

Mada ekipa Silent Circlea i Geeksphonea zasad ne iznosi previše tehničkih detalja o sustavu koji bi nam trebao sačuvati privatnost, poznato je da će Blackphone raditi na posebno prilagođenom Android OS-u pod nazivom PrivatOS, koji će korisnicima omogućiti zaštićene razgovore, tekstualne poruke, video chat, razmjenu i pohranu datoteka, te će u potpunosti čitavu našu aktivnost učiniti anonimnom preko VPN-a.

Phil Zimmermann je postao poznat po PGP-u, jednom od prvih enkripcijskih standarda za e-mailove, a u medijskom priopćenju, stari majstor za zaštitu podataka navodi, kako će Blackphone korisnicima ponuditi "sve što trebaju da si osiguraju privatnost i potpunu kontrolu nad svojim komunikacijama, zajedno s drugim značajkama koje nude high-end pametni telefoni".

Obzirom da tvrtka planira započeti primati predbilježbe 24. veljače ove godine, vrlo je vjerojatno da će službeno predstavljanje ovog uređaja biti održano na MWC sajmu u Barceloni, koji započinje upravo tog datuma.

author | Download.ba
Objavljeno; 18.01.2014 u kategoriju video | ( Izvor )
Komentari korisnika

POVEZANE VIJESTI

ADVERTISEMENTS

SPONSORED ADS

PREPORUKA PROGRAMA
avg-antivirus
X

Like us on Facebooku

Pridruži se i Ti. Postani naš FAN!

Contact Us